Časoris
Počitnice so letos na sporedu nekoliko prej. Foto: MNStudio/Dreamstime
Počitnice so letos na sporedu nekoliko prej. Foto: MNStudio/Dreamstime

Hura, počitnice!

So se zate počitnice že začele ali jih še čakaš?

Včeraj so se začele počitnice za učenke in učence iz jugovzhodne Slovenije, teden kasneje pa na počitnice odhajajo tisti s severozahodnega dela države.

Ljubitelji zimskih športov letos ne boste ostali razočarani, saj je bila januarska pošiljka snega zares obilna.

Kaj pa tisti, ki niste za zimske radosti?

V času zimskih počitnic, med 28. januarjem in 12. februarjem, je Društvo slovenskega animiranega filma pripravilo brezplačni ogled animiranih filmov.

Na posebni podstrani platforme BSF – Baza slovenskih filmov bosta med počitnicami na voljo dva sklopa animiranih filmov.

V prvem sklopu Junaki naših serij, ki je namenjen otrokom od 3. leta dalje, se boste otroci lahko družili z nekaterimi najbolj priljubljenimi junaki slovenskih animiranih filmov.

Drugi brezplačni programski sklop Super sosedi pa je ustvarjen za otroke od 6. leta dalje. Vsebuje tri kratke slovenske animirane filme, ki govorijo o sosedskih odnosih.

Vrsto zanimivih dejavnosti so med 6. in 10. februarjem pripravili tudi ljubljanski javni zavodi.

Otroci boste tako lahko na enodnevnih delavnicah na zabaven način spoznavali zgodovino, ustvarjali animirane filme, odkrivali skrivnosti ledene dobe, se ukvarjali z arhitekturo in še marsikaj.

V Celju je Športna zveza Celje otrokom v času počitnic omogočila brezplačno udeležbo na različnih športnih dejavnostih. Šolarji, dijaki in študenti se boste lahko preizkusili v plavanju, drsanju, namiznem tenisu, kegljanju, badmintonu in plezanju.

Ni tako zelo pomembno, kam se odpraviš. Glavno je, da čas izkoristiš za dejavnosti, ki te veselijo, in si oddahneš od šole!

Za razmislek

  1. Zakaj so počitnice pomembne?
  2. Veš, zakaj letos potekajo zimske počitnice en mesec prej?
  3. Boš med počitnicami delala tudi kaj za šolo?
Podprite Časoris ozka pasica Časko

Mateja

je novinarka in mama dveh odraščajočih deklet, ki svoj prosti čas najraje nameni športu. Rada ima sneg, še raje valove, najraje pa pleza nekje v naravi.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.