fbpx
Časoris
Kulturni na internetu

Hipster Bedanc o kulturi na internetu

Kaj je kultura na internetu?

Je sploh treba biti tudi na internetu kulturen?

Si lahko na internetu kul in kulturen hkrati?

Kakšno vedenje na internetu je nekulturno?

Obstaja spletni in mobilni bonton?

Vse to boste izvedeli, če boste danes ob 11.00 prisluhnili Hipsterju Bedancu, ki bo v živo na spletu razglabljal o kulturi na internetu in mobilnih napravah. In kako biti ob tem še kul.

Ker pa sam le ne ve vsega, se mu bo v razpravi pridružil še čisto pravi strokovnjak dr. Benjamin Lesjak. Dogodek, ki sodi v sklop prireditev ob Dnevu varne rabe interneta, pripravljajo na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si.

Če imate vprašanja za Hipster Bedanca, pravijo organizatorji, jih lahko pošljete na info@safe.si. Vprašanja za Hipster Bedanca in dr. Benjamina Lesjaka bodo med dogodkom sprejemali tudi v živo prek Twitterja na @Safe_si #kulturni.

Dan varne rabe interneta pripravljajo v številnih državah. Letos se pogovarjajo, kako skupaj spremeniti internet na bolje. V Safe.si pravijo, da se bomo v Sloveniji zato posvetili kulturnemu vedenju na spletu, spletni etiki in prijaznosti do drugih uporabnikov interneta.

Vsak sam lahko s kulturnim in etičnim vedenjem naredi ogromen korak k spreminjanju interneta na bolje, so prepričani organizatorji.

 

Prav na dan varne rabe interneta pa bodo v knjižnici v Zagorju ob Savi predstavili slikanico Nine Jelen Ženičke in strički za daljnimi grički, ki jo je ilustrirala Daša Simčič.

To je nujno branje za vse nadebudneže (in njihove bližnje), ki začenjajo uporabljati računalnik, tablico, telefon in se pri tem srečajo s spletom, pravi Tršica Nina.

Na predstavitvi bo še posebej zabavno, ker se bodo ženičke in strički predstavili tudi na odru.

Le kaj je naredil Smrdec? Vir: Nina Jelen.

 

Za razmislek

  1. Zakaj se je treba tudi na spletu obnašati kulturno?
  2. A si lahko hkrati kulturen in kul?
  3. Si kdaj že natipkal kaj, kar si kasneje obžaloval?

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Mostly sunny
25°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa