fbpx
Časoris
Otroci se morda najbolj razveselijo počitnic na morju. Foto: Sonja Merljak/Časoris
Morje

Ah, te počitnice, kako so brezzvezne, ali pač? Ne, počitnice so najboljše!

Tudi tršica Nina, ki rada pametuje, danes razmišlja o počitnicah.

Dragi moji mulci …

Verjamem, da vam je v teh dneh zelo hudo.

V dneh, ko se poslavljate od šolskega leta.

V dneh, ko veste, da boste cela dva meseca nekje daaaaleč stran od šolskih hodnikov. Daleč stran od matematike. In … tako težko mi gre z jezika … daleč stran od svojega ljubega, zlatega učitelja.

Verjamem, da vas stiska v srčkih, ker boste zjutraj lahko dlje spali. Ker boste obvezno morali jesti sladoled. Ker ne bo domačih nalog. In ker vam sploh ne bo treba razmišljati, kaj pripraviti v torbo za naslednji dan.

Dragi moji … Vem, da je hudo, in tu sem, da vam povem, da za to niste sami krivi. Vem, da si nihče od vas ZARES ne želi teh vsiljenih prostih dni, a se boste s tem pač morali sprijazniti. Počitnice so namreč zaradi:

 • Staršev. Ker se na vsak način želijo več družiti z vami. Pravijo, da si bodo vsak dan vzeli VSAJ eno uro za vas. Ugasnili bodo svoje telefone in počeli kaj izredno pametnega. Recimo: Z vami bodo posneli ful kul glasbeni družinski video. Si pobarvali obraz. Tekli po dežju. Same pametne zadeve. Kajne, da boste, dragi starši?
 • Bratov in sester. Da se lahko v miru, brez priganjanja spričkate in dolgočasite skupaj. Mogoče pa pogruntate še kaj zanimivega. Naredite časovno kapsulo. Zgradite vulkan. Taborite. Si zaupate top secret bratske in sestrske skrivnosti.
 • Babic in dedkov. Ker že en mesec polnijo omare z zelenjavo (in skritimi zalogami sladkarij) in komaj čakajo, da jih obiščete in postavite dan na glavo. Da jim boste pobarvali obraz. Z njimi posneli kul družinski video. Ali naredili kaj še bolj pametnega. Babice in dedke se da nahecati za vse.
 • Domačega psa. Ki vas bo končno imel zase in vam bo imel čas podariti vso svojo pasjo ljubezen. In slino.
 • Sosedov. Ker sta tišina in mir v ulici brezzvezna.
 • Učiteljev in učiteljic. Ki se morajo pripraviti na novo skupinico otrok. In prebrati kakšno knjigo. Pa potovati, če je možno. In kar naprej iskati nove ideje za pouk. In zbirati material za pouk – kamorkoli gredo. Da so njihove omare potem polne čudnih stvari, za katere še ne vedo, kdaj in kako jih bodo uporabili.

Torej, dragi mulci … Kot vidite, res niste sami krivi. Verjamem, da bi raje preživeli vse te dni v šoli. Težko se bo upreti branju, branju in branju, se ne učiti matematike in delov človeškega telesa … Vem, da boste kar naprej razmišljali o pospravljanju, pomivanju in čiščenju. Pa zdravi hrani. Brokoliju in takšnih stvareh. A včasih je treba misliti tudi druge ljudi. Starši, sorodniki, pes – pač ne morejo brez počitnic. Vem, da bo hudo, a vem tudi, da boste zmogli!

Da vam bo mičkeno, čisto mičkeno lažje, pa vam ob tem želim:

 • veliko spanja,
 • japonke ali natikače, ki vas ne bodo ožulile,
 • super zanimive školjke,
 • kakšnega novega prijateljčka,
 • nasmejane starše,
 • pico z ekstra sirom,
 • mrzlo limonado na ekstra vroč dan,
 • pa da vas ne popikajo komarji.

Moji mulci … Naj bo vaše poletje ekstra mega kul CARSKO!

Bom mislila na vas. Pa javite se kaj. Vaša tršica Nina.

***

Nini se pridružujemo še drugi sodelavci Časorisa. Naj bodo najdaljše počitnice tudi najbolj kulske, zabavne, pestre, polne dogodivščin.

Ob ponedeljkih pa le pokukajte na Časoris. Takrat bomo za vas pripravili najbolj pomembno novico tedna.

In že nestrpno čakamo na vaše novinarske prispevke.

Zdaj pa čisto zares: JUHU, SPET SO TU!

Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Sunny
22°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa