Minister Jernej Pikalo. Foto: Anže Malovrh/STA
Dr. Jernej Pikalo med učenci OŠ Koseze. Foto: Anže Malovrh/STA

Novi minister za izobraževanje šolstvo pozna tudi kot oče

Facebooktwittergoogle_plus

Hej, Časorisovke in Časorisovci!

Zdaj ste že krepko zakorakali v novo šolsko leto.

Na našem ministrstvu so se zgodile spremembe. Kot gotovo veste, v vladi Marjana Šarca Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport odslej vodi minister dr. Jernej Pikalo.

V petek, 14. septembra, mu je ministrsko delo predala bivša ministrica dr. Maja Makovec Brenčič, ki bo odslej znova visokošolska učiteljica na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Minister dr. Jernej Pikalo je visokošolski učitelj in raziskovalec na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Danes živi v Ljubljani, otroštvo in mladost pa je preživljal na Koroškem. Ima dva šoloobvezna otroka, in kot je dejal ob predstavitvi za ministra v državnem zboru, tudi kot oče dobro pozna šolski sistem.

Vesel je bil, ko mu je predsednik vlade ponudil vodenje Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, saj ste mladi tisti, ki boste gradili družbo prihodnosti, zato je pomembno, s kakšnim znanjem boste opremljeni.

Ali ste vedeli, da je bil dr. Jernej Pikalo že minister za šolstvo, znanost in šport?

To je bilo v času od 20. marca 2013 do 18. septembra 2014. Lahko bi rekli, da je takrat ministrsko delo začel, sedaj pa ga nadaljuje.

Zagotovo ga bo marsikdo od vas srečal, ko bo obiskoval šole. Če imate kakšno vprašanje zanj ali morda predlog, nam ga kar pošljite na elektronski naslov: soj.mizs@gov.si

Želimo vam lepe jesenske šolske dni. Se beremo!

image_print
Facebooktwittergoogle_plus
Jernej Pikaloministerministrstvo za izobraževanje

MIZŠ • 20. 9. 2018


Prejšnja objava

Naslednja objava

Dodaj odgovor