fbpx
Časoris
Skupaj smo večji

Največja risba na svetu, ker smo skupaj večji

Otroci OŠ Brezovica vas vabijo, da se jim pridružite pri ambicioznem projektu. Radi bi narisali največjo sestavljeno risbo na svetu.

To pomeni, da bi to bila ena velika risba, sestavljena iz majhnih risb.

Risbo velikanko bodo poslali komisiji, ki odloča, ali je ta naj naj dosežek že dovolj velik, da ga uvrstijo v Guinnesovo knjigo rekordov.

Projekt Skupaj smo večji si je zamislil oče enega od učencev OŠ Brezovica dr. Kristijan Lešnik Musek. Z njim želi otrokom pokazati, da lahko v življenju uresničijo velike cilje in da s sodelovanjem lahko ustvarijo več kot vsak sam.

»Vrsto let že poslušamo o tem, kako naša družba postaja vse bolj tekmovalna, ljudje pa vse bolj izolirani in sebični. S tekmovalnostjo ni nič narobe. Vsi veliki koraki človeštva so zasluga tekmovalnosti, toda pri tem moramo tudi sodelovati,« sporoča Kristijan Lešnik Musek.

Risbo so otroci začeli ustvarjati včeraj, pri prvih potezah s čopičem pa sta se jim pridružila tudi predsednik vlade dr. Miro Cerar in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

Nastajala bo do 15. maja, otrokom pa se lahko pridružijo tudi starši, skrbniki, učitelji in mentorji. Risali pa ne bodo kar tako tja v tri dni. Ne, vsebina risbe je strogo določena. Risali bodo človeka – sebe ali nekoga, ki jim je pri srcu. Tisti pa, ki res ne znajo risati, ali pa tako mislijo, bodo lahko risbi prispevali odtis svoje dlani.

 

Slovarček

Ambiciozen je nekdo, ki si zelo prizadeva za uspeh.

Guinnesova knjiga rekordov je knjiga, v kateri so zbrani najrazličnejši rekordi. Iz nje boste denimo izvedeli, katera je najdaljša mačka in najvišja psica na svetu.

 

Za razmislek

  1. Ali se je težko uvrstiti v knjigo rekordov?
  2. Poznaš kakšen rekord?
  3. Česa bi se ti lotil?
Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Vreme

Ljubljana, Slovenija
Cloudy
12°C
 

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.