NAJstarejši igralci se bližajo stotici

Facebooktwittergoogle_plus

Te dni je 99. rojstni dan slavil legendarni igralec Kirk Douglas.

Za rojstni dan mu je čestital sin, prav tako igralec Micahel Douglas. Svoj poljub na očetovo čelo, ki ga je objavil na družabnem omrežju Facebook, je pospremil z besedami: »Rad te imam, Michael.«

Njegov zapis je ganil oboževalce legendarnega igralca, ki je zaslovel zaradi filmov, v katerih je igral neusmiljene kriminalce. Leta 1996 je dobil častnega oskarja za življenjsko delo.

Ob tem so se mnogi spomnili, da sta med redkimi še živečimi igralci, ki so bili tako kot Kirk Douglas na višku slave v zlatem obdobju Hollywooda, še devetindevetdesetletna Olivia Mary de Havilland, ki je zaslovela s filmom V vrtincu, in Douglasova soigralka iz filma Zgodba treh ljubezni Zsa Zsa Gabor, ki je od njiju leto dni mlajša. Obe sta bili v petdesetih letih prejšnjega stoletja pravi divi.

Prevečkrat se na dobre in pomembne ljudi spomnimo, šele ko umrejo, zato je prav, da se trojici legendarnih igralcev poklonimo, dokler so še živi.

 

Slovarček

Hollywood je predel Los Angelesa v Ameriki, kjer snemajo najpomembnejše filme na svetu, zato velja za filmsko prestolnico sveta.

Diva je zelo slavna igralka ali pevka.

 

Za razmislek

  1. Kdo je tvoj najljubši igralec ali igralka?
  2. Ali znaš ljudem, ki so ti blizu, pokazati, da jih imaš rad?
  3. Ti je bilo kdaj žal, ker tega nisi pravočasno povedal?
image_print
Facebooktwittergoogle_plus
HollywoodigralciKirk Douglasnaj

Sonja • 16. 12. 2015


Prejšnja objava

Naslednja objava

Dodaj odgovor