fbpx
Časoris

Nagrade in priznanja

Nagrade

Časoris je bil marca 2019 uvrščen med deset finalistov za prvo evropsko nagrado za medijsko pismenost.

Projekt Zgodbe otrok sveta je prejel nagrado avstrijskega ministrstva za Evropo, integracijo in zunanje zadeve Intercultural Achievement Award za najboljši medkulturni projekt v kategoriji mediji. Podelili so jo oktobra 2019 na Dunaju. Vrednost nagrade je 5.000,00 evrov.

Projekt je prejel tudi evropsko nagrado Clarinet Project za projekte, namenjene ozaveščanju o migracijah in integracijah, in sicer v kategoriji splet in družbena omrežja (Web and Social Media). Podelili so jo novembra 2019 v Barceloni.

Priznanja

Na evropskem portalu Better Internet for Kids so Časoris avgusta 2019 uvrstili med pozitivne spletne vsebine (Positive Online Content).

Časoris je Točka za nadarjene v evropski mreži European Talent Support Network.

Logo European Talent Support Network

Časoris je podpisnik Listine raznolikosti Slovenija, urednica dr. Sonja Merljak Zdovc pa ambasadorka raznolikosti v Sloveniji.

Logo Listina raznolikosti Slovenija

Finančna podpora

Mednarodna neprofitna organizacija Internews je Časorisu leta 2020 namenila 2.500,00 dolarjev iz sklada za pomoč medijem v času pandemije Covid-19 Information Saves Lives: Rapid Response Fund.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.