Časoris

Nagrade, priznanja in certifikati

2024

Skupaj s partnerskimi organizacijami smo ustanovili mrežo Children’s News Europe, ki povezuje medije za otroke po Evropi in svetu.

2023

Urednica dr. Sonja Merljak Zdovc je bila nominirana za zadnje ime tedna v mesecu decembru.

2022

Še z devetimi evropskimi mediji smo izvajali in uspešno zaključili 6-mesečni izobraževalni program GNI Startups Lab, ki ga sofinancira Google News Initiative.

Članice uredništva Časorisa smo maja uspešno zaključile dvotedensko izobraževanje Google News Initiative North Star, ki ga izvaja Financial Times (GNI FT Strategies North Star programme). 

Oktobra in novembra smo sodelovali v programu GNI NCI Shift in bili predstavljeni med uspešnimi zgodbami.

Na evropskem portalu Better Internet for Kids so Časoris ponovno uvrstili med pozitivne spletne vsebine (Positive Online Content).

2021

Urednico Časorisa dr. Sonjo Merljak Zdovc je Creative EU, uradni program Evropske komisije za kulturo in medije, umestil med #WomenInTheSpotlight – ženske v soju žarometov. To je njihova kampanja na Instagramu, s katero želijo predstavljati nadarjene in ustvarjalne ženske in jim tako dati zasluženo priznanje.

Projektna ideja s področja preprečevanja širjenja dezinformacij, ki smo jo v Časorisu pripravili med izobraževanjem pod okriljem organizacij Digital Communication Network in WorldLearning s partnerji iz Severne Makedonije, je bila na konferenci #Roaring20sDigital izbrana za najboljšo projektno idejo.

Časoris je bil oktobra 2021 izbran v enotedenski izobraževalni program Google News Initiative Rapid Response, ki ga izvaja Financial Times (GNI FT Strategies Rapid Response programme).

Istega meseca je bil še z devetimi evropskimi mediji izbran v 6-mesečni izobraževalni program GNI Startups Lab, ki ga sofinancira Google News Initiative.

2020

Mednarodna neprofitna organizacija Internews je Časorisu avgusta 2020 namenila 2.500,00 dolarjev iz sklada za pomoč medijem v času pandemije Covid-19 Information Saves Lives: Rapid Response Fund.

Časoris je novembra 2020 iz sklada European Journalism COVID-19 Support Fund prejel 10.000,00 evrov podpore za objavo pisnih in video prispevkov za otroke med pandemijo Covid-19.

EJC

2019

Časoris je bil marca 2019 uvrščen med deset finalistov za prvo evropsko nagrado za medijsko pismenost.

Projekt Zgodbe otrok sveta je prejel nagrado avstrijskega ministrstva za Evropo, integracijo in zunanje zadeve Intercultural Achievement Award za najboljši medkulturni projekt v kategoriji mediji. Podelili so jo oktobra 2019 na Dunaju. Vrednost nagrade je 5.000,00 evrov.

Projekt je prejel tudi evropsko nagrado Clarinet Project za projekte, namenjene ozaveščanju o migracijah in integracijah, in sicer v kategoriji splet in družbena omrežja (Web and Social Media). Podelili so jo novembra 2019 v Barceloni.

Na evropskem portalu Better Internet for Kids so Časoris avgusta 2019 uvrstili med pozitivne spletne vsebine (Positive Online Content).

Časoris je postal Točka za nadarjene v evropski mreži European Talent Support Network.

Logo European Talent Support Network

2017

Časoris je postal podpisnik Listine raznolikosti Slovenija, urednica dr. Sonja Merljak Zdovc pa ambasadorka raznolikosti v Sloveniji.