Žan Košir in Jakov Fak. Vir: Arhiv OKS
Žan Košir in Jakov Fak. Vir: Arhiv OKS Vir: Arhiv OKS

Na 23. zimskih olimpijskih igrah dve medalji

Facebooktwittergoogle_plus

Ko so nastope na olimpijskih igrah zaključili alpski smučarji, skakalci, biatlonci, tekači na smučeh in hokejisti, so bili mnogi prepričani, da možnosti za slovenske medalje ni več.

Toda igre so se končale šele včeraj in v soboto zjutraj nas je razveselila novica, da je Žan Košir osvojil bron v paralelnem veleslalomu v deskanju na snegu.

Za Slovenijo je to druga olimpijska medalja iz Pjongčanga, za Žana pa tretja olimpijska v karieri – bronasto in srebrno je osvojil že pred štirimi leti v Sočiju.

Žan Košir je v soboto deskal odlično. Po koncu polfinala je mislil, da je zmagal, a je uradni rezultat pokazal, da je bil za stotinko sekunde hitrejši Južni Korejec na sosednji progi.

Na spletu so kasneje mnogi objavili fotografijo prihoda obeh v cilj. Na njej je vidno, da je Žan za nekaj centimetrov prehitel nasprotnika, zato so menili, da so mu ukradli zmago.

A pri paralelnem veleslalomu fotografije ciljne črte ne pomenijo nič. Vsaka proga ima svoje merjenje časa, šteje pa le časovna razlika med tekmovalcema.

Med dekleti je v deskanju slavila Čehinja Ester Ledecka. To sicer ni presenečenje, saj je Ester znana kot najboljša deskarka na svetu.

Je pa njena zlata medalja vseeno zelo pomembna za zgodovino. Ester je namreč prva športnica, ki je na enih olimpijskih igrah osvojila dve zlati medalji v različnih športih.

Točno pred tednom dni je bila namreč zlata tudi v superveleslalomu.

Morda bi si želeli še več medalj naših športnikov, a treba je priznati, da so bile igre uspešne že zato, ker so nas povezale v navijanju.

 

 

Za razmislek

  1. Koliko športov zimskih olimpijskih iger znaš našteti?
  2. Kaj potrebuje športnik, da je lahko uspešen v dveh športih hkrati?
  3. Si želiš kdaj nastopiti na olimpijskih igrah?
image_print
Facebooktwittergoogle_plus
23. zimske olimpijske igredeskanjeEster Ledeckamedaljanavijanjeparalelni veleslalomŽan Košir

Mojca • 26. 2. 2018


Prejšnja objava

Naslednja objava

Dodaj odgovor