fbpx
Časoris
Otroci in mediji. Vir: Adobe Stock
Vir: Adobe Stock

Mediji otrok ne sprašujejo za mnenje

Mediji otrok ne sprašujejo za mnenje, ampak samo odrasle vplivne ljudi. Članke objavljajo samo o politiki in koronavirusu. Ne pišejo o zanimivih vsebinah, temveč o neresnici. Pisati bi morali o zgodovini krajev ali držav. Zanimivo bi bilo prebrati tudi smešne zgodbe ter malo o politiki.

Moje mnenje o koronavirusu v časopisih je, da pretiravajo. Pisati bi morali samo ključne podatke. Pri medijih pričakujem, da pišejo resnico. A ves čas pišejo neresnice ali laži.

Mediji pogosto govorijo drugače (spomladi so mediji rekli, da bomo šli v šolo, politika pa, da bomo imeli šolo na daljavo). Mediji v Sloveniji pišejo resnice in neresnice. Slabi mediji s tem za trenutek postanejo slavni, potem pa izobčenci, saj ljudje odkrijejo resnico.

Dobri mediji težje pišejo dobre in zanimive vsebine, v katerih ni laži. Večkrat nimajo dobrih zgodb.

                                                            Jurij Šuster, 5. razred, OŠ Hudinja, Celje

***

Prispevek objavljamo v globalnem tednu medijske pismenosti (#GlobalMIL2020), ki ga je Unesco pripravil med 24. in 31. oktobrom. V Časorisu se z objavami v seriji Zgodbe, ki jih ni v medijih, pridružujemo dogodkom, ki so jih ob tej priložnosti pripravili v različnih državah po svetu. Vabimo te, da nam sporočiš, kaj meniš o medijih in o tem, koliko pozornosti ti namenjajo.

Časoris

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.