fbpx
Časoris
Mladi in korona karantena. Vir: Adobe Stock
Vir: Adobe Stock

Med karanteno so bili vsi dnevi enaki

V času izbruha novega koronavirusa in karantene je šolanje več mesecev potekalo na spletu. Druženje s prijatelji in sorodniki je bilo omejeno. Zaprta so bila igrišča, knjižnice in drugi javni prostori. Nekaj časa nismo smeli zapustiti niti svoje občine.

Unicefove junior ambasadorke so orisale svojo izkušnjo karantene, razložile, kako je potekal njihov vsakdan med šolanjem na daljavo, in razkrile, kako so ohranjale stike z vrstniki.

»Mladi smo bili še najbolj prikrajšani: za nove izkušnje, ki jih lahko naberemo samo v tem obdobju, druženja, nova prijateljstva. Potrebujemo ta socialni stik, ki ga med karanteno ni bilo,« je med drugim izpostavila Lara Gašič.

A v koronačasih je bilo tudi kaj drugega, je dodala. Med drugim se je bolj zbližala z domačimi in se lotila stvari, za katere ji je prej zmanjkovalo časa.

Kratki film je nastal v okviru evropskega projekta #MigratED​.

***

Platforma SLOGA je partnerska organizacija evropskega projekta #MigratED (Digitalna orodja za okrepljene teme migracij in človekovih pravic v izobraževanju). Projektne aktivnosti #MigratED v Sloveniji sofinancirata program Evropske unije Erasmus+ in Ministrstvo za javno upravo. Vsebina odraža le poglede avtorjev in ne uradnih stališč financerjev.

Migrated
Sloga

Sloga

Sloga je platforma nevladnih, neprofitnih organizacij, ki delujejo na področju razvoja, globalnega učenja in humanitarne pomoči

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Vreme

Ljubljana, Slovenija
Cloudy
12°C
 

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.