Učenci PŠ Podkum.

Mala šola velikih stvari

Facebooktwittergoogle_plus

Podružnične šole so pomembne in zlata vredne, pravi učiteljica Nina Jelen.

Na PŠ Podkum je razredničarka prvega in drugega razreda.

»Včasih imam občutek, da nekateri starši še vedno mislijo, da so male šole zastarele, da se otroci premalo naučijo. Otroke vozijo mimo naših šol v velike matične šole. V resnici so podružnice moderno opremljene, učitelji smo enako izobraženi kot v večjih šolah.«

Otroci se naučijo veliko, kar potrjujejo tudi rezultati na tekmovanjih, natečajih in uspehi v višjih razredih na matični šoli.

V šoli Podkum so učenci in učitelji kot ena velika družina. Otroci so samostojni in umirjeni, predvsem pa, kot poudarja učiteljica Nina, imajo njihovi otroci za nekaj let podaljšano otroštvo.

Na šoli so tudi ves čas nekaj dogaja. Učiteljice se trudijo, da je pouk raznolik in da učenci čim bolj praktično izkusijo snov, ki jo obravnavajo. Pri učencih iščejo njihove lepe plati: znanje, sposobnost, ustvarjalnost.

Pri razvijanju kreativnosti pa so naredili še korak naprej.

Pripravili so serijo filmčkov. V njih so predstavili šolo, svoje vzornike in svoje sporočilo, da otroci želijo pravičen svet in da lahko sami k temu veliko prispevajo.

Kako?

Tako, da so prijazni, da pomagajo drugim, da ne mislijo same nase in da jim je mar za druge, da se učijo in plešejo, potujejo in raziskujejo, veliko smejejo in skačejo po lužah, predvsem pa veliko berejo in da imajo radi vse, tudi tečnega soseda.

 

image_print
Facebooktwittergoogle_plus
otrociPodružnična šola Podkumpodružnične šolepravica

Sonja • 29. 11. 2015


Prejšnja objava

Naslednja objava

Dodaj odgovor