fbpx
Časoris
Iskanje resnice v svetu novic. Ilustracija: Urška Stropnik Šonc
Ilustracija: Urška Stropnik Šonc

Lažne novice v koronačasih, brezplačni spletni seminar v oktobru

Ste tudi vi na družbenih omrežjih naleteli na novico, da se lahko pred novim koronavirusom zaščitite s česnom ali toplo vodo?

Kako prepoznati lažne novice in se tako zavarovati pred zlorabami na spletu ter zakaj je treba pomisliti, preden informacije delimo na družbenih omrežjih?

sredo, 21. oktobra, ob 16.00 se nam pridružite na brezplačnem interaktivnem spletnem seminarju Kako prepoznati lažne novice in ostati varni na spletu?, ki bo trajal 45 minut.

Če želite dostop do videopovezave, vas prosimo, da se prijavite s svojim elektronskim naslovom.

Brezplačni spletni seminar je namenjen vsem, ki jih zanima, kako prepoznati lažne novice in se zavarovati pred dezinformacijami oziroma informacijskimi prevarami in zlorabami na spletu.

Kratke brezplačne seminarje bomo pripravljali enkrat na mesec vse do decembra.

US Embassy logo

***
Brezplačni spletni seminar pripravljamo v okviru projekta Alumni za boljšo znanstveno in zdravstveno pismenost (Alumni Advancing Science and Health Literacy), ki ga sofinancira U.S. Embassy Ljubljana.

Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Dodaj komentar

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.