Časoris

Učitelji

Časoris lahko v razredu uporabljate vsak dan. Preberite novico dneva in jo povežite z učnim načrtom.

Pot je lahko tudi obratna.

Se pri okolju učite o celinah ali o državah, o enakopravnosti ali o pravicah? V Časorisu poiščite članek o pogumni Malali, ki se bori za pravice deklet po svetu, ali o Greti Thunberg, ki si prizadeva za ohranitev planeta.

Učence seznanjate z evri? V Časorisu preberite članek o Svetovni razstavi Expo 2015 in cenah vstopnic.

Jih učite o življenju na drugih celinah? V Časorisu preberite članek o fantu iz Kenije, ki je izumil napravo za varno umivanje rok, ali o revnih indijskih gimnastičarjih, ki sta očarala Nadio Comaneci, ali prispevek o brazilskem fotografu, ki je rešil svojo dolino.

Časoris vam bo pomagal učno snov povezati z vsakdanjim življenjem in jo tako približati učencem.

Časoris lahko soustvarjate tudi vi in vaši učenci. Imate novico iz razreda ali šolskega igrišča? Pišite nam in objavili jo bomo v rubriki Šola in jaz. Prosimo vas le, da nam fotografije pošljete posebej v priponki in da ob imenu in priimku mladih avtorjev pripišete še razred.

Učiteljem in staršem je namenjena rubrika Za starše in učitelje. Zamisel zanjo se nam je porodila, ker smo se ustvarjalci portala soočali z vprašanjem, kako otrokom sporočiti slabo novico. Kako se z njimi pogovarjati, ko se zgodi nekaj zelo hudega? Kako jim povedati, zakaj je prišlo do terorističnega napada na uredništvo satiričnega tednika Charlie Hebdo v Parizu? Kako jim povedati, zakaj v vojnah umirajo otroci? Zakaj ugrabljajo dekleta v Nigeriji?

Odgovore smo poiskali v medijih doma in v tujini. Povzeli in objavili smo jih v rubriki Za starše in učitelje.

Upamo, da si boste z njimi lahko pomagali tudi vi.

Najlepša hvala, ker nas berete.