Časoris

Starši

Ste naveličani prepirov z otroki, ki nenehno brskajo po mobitelih, tablicah ali računalnikih? Usmerite jih v branje Časorisa in jim pomagajte, da združijo prijetno s koristnim.

Potem skupaj razmislite o zastavljenih vprašanjih, ki spremljajo dnevne novice.

Poskusite, videli boste, kako se boste z otroki lahko potopili v svet novic in zanimivosti, ki bo buril otroško domišljijo, vam pa pomagal obnoviti šolsko znanje, ko boste skupaj iskali dodatne informacije.

Strokovnjaki pravijo, da niso vsi otroci navdušeni nad branjem leposlovja. Nekatere pritegnejo poljudne knjige. Drugi začnejo brati podnapise, ker želijo poznati vsebino filma ali televizijske oddaje. Tretje pa bo k branju pritegnil prav Časoris.

Staršem in učiteljem je namenjena tudi rubrika Za starše in učitelje. Zamisel zanjo se nam je porodila, ker smo se ustvarjalci portala soočali z vprašanjem, kako otrokom sporočiti slabo novico. Kako se z njimi pogovarjati, ko se zgodi nekaj zelo hudega? Kako jim povedati, zakaj je prišlo do terorističnega napada na uredništvo satiričnega tednika Charlie Hebdo v Parizu? Kako jim povedati, zakaj v vojnah umirajo otroci? Zakaj ugrabljajo dekleta v Nigeriji?

Odgovore smo poiskali v medijih doma in v tujini. Povzeli in objavili smo jih v rubriki Za starše in učitelje in še posebej v podrubriki Kako govoriti o.

Upamo, da si boste z njimi lahko pomagali tudi vi.

Najlepša hvala, ker nas spremljate.

Spletni arhiv Časorisa