fbpx
Časoris
Najstnici z Žanom iz Gostilne. Vir: OŠ bratov Letonja Šmartno ob Paki.

Kako osrečiti najstnico

Ko si z izbirnim predmetom Vzgoja za medije ne strokovni ekskurziji v Ljubljani in srečaš Žana iz Gostilne, je že tako zanimiv in lep dan še lepši.

Tako pravita mladi novinarki Špela Komar in Lana Vrabic iz OŠ bratov Letonja Šmartno ob Paki.

Najprej smo si šli ogledat centralno pošto Slovenije, kjer so nas na zanimivem ogledu poučili vse o razporejanju in odpošiljanju poštnih pošiljk, nato pa smo bili še gostje na nacionalni televizijski postaji in eni od komercialnih radijskih postaj.

Vmes smo imeli nekaj prostega časa, ki smo se ga kljub dežnim kapljicam zelo razveselili.

Ker so na ta dan tekmovalci iz oddaje Gostilna išče šefa ravno prodajali burek na Pogačarjevem trgu sredi Ljubljane, sva se s prijateljico odpravili na lov za njimi.

Preiskali sva pol Ljubljane, tako se nama je zdelo, da sva jih našli.

Ko nama je le uspelo, sva ugotovili, da nama zmanjkuje časa, da bi si privoščili njihovo hrano.

Vendar sva tekmovalca Žana, ki je nasploh najbolj priljubljen med dekleti, hitro prosili za skupno sliko.

Po fotografiranju sva tekli proti zbirnemu mestu, ker sva že zamujali, a učiteljica ni bila huda, ko sva ji povedali, koga sva iskali, saj sva kar kričali od veselja.

Pa naj še kdo reče, da smo najstniki zahtevni! Saj nam že takšne malenkosti lahko povsem spremenijo in polepšajo vsakdan.

Špela Komar in Lana Vrabic

Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.