fbpx
Časoris
River Defender

Igrice za otroke, ki so poučne in zabavne

Daša in Jure sta mlad ustvarjalen par. Daša rada riše in oblikuje, Jure pa je zelo dober v programiranju in animiranju.

Odlično se dopolnjujeta. Svoj umetniški izraz sta nedavno našla tudi v razvijanju igric za pametne telefone.

Te otroke veselijo, odrasli pa pogosto menijo, da nanje slabo vplivajo.

A Daša Keber in njen Jure sta prepričana, da so igre za pametne telefone lahko super stvar za trenutke sprostitve in zabave, ki jih potrebujemo odrasli in otroci.

»Nič ne more nadomestiti sproščene igre in gibanja v naravi,« pravi Daša. »A računalniške igrice so priložnost, da v zabavo vključiš nekaj, kar igralce ozavešča in jim prinaša nova znanja in spoznanja.«

Daši in Juretu so še posebej blizu živali, zdravje in ekologija, zato sta razvila igrico River Defender (Branilec reke).

Spomladi sta spremljala projekt Balkan Rivers Tour. Skupina kajakašev se je tedaj odpravila po neokrnjenih kanjonih Balkana, da bi opozorila, kako zaradi hidroelektrarn izginjajo najlepše rečne doline.

Tako je nastala igrica, v kateri morajo tekmovalci veslati mimo ovir. Veslanje po njuni virtualni reki ni enostavno, je pa zabavno.

Sedaj že ustvarjata novo igrico s puhasto glavno junakinjo. »Čisto posebna je tudi zato, ker je za njo zgodba, ki je povezana z mojim študijem. Njen izid bo tudi malce dobrodelno obarvan. Kakšno bo njeno sporočilo, pa razkrijem ob njenem izidu!« se naslednjega projekta veseli Daša Keber.

Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.