fbpx
Časoris
Faca novembra Julija Osojnik. Vir: Unicef Slovenija
Faca novembra Julija Osojnik. Vir: Unicef Slovenija

Faca novembra: Julija Osojnik

November je mesec, ko se dogaja veliko; toliko, da ste imeli otroci zelo malo časa za to, da bi kaj napisali za Časoris ali da bi se v Časorisu predstavili. Eni ste vadili za decembrske nastope, drugi ste se posvečali pouku, krožkom ali vajam.

V uredništvu smo zato imeli težave z iskanjem kandidatov za faco novembra.

Faca novembra. Vir: Časoris
Faca novembra. Vir: Časoris

V vsem mesecu smo našli le eno kandidatko. To je postala Julija Osojnik, ki je skupaj s svojimi prijatelji, junior ambasadorji Unicefa, za en dan, na svetovni dan otrok, prevzela položaj v enem od podjetij.

Ob tem je dejala: »Glas otrok je premalo slišan in upoštevan, zato je taka priložnost zelo pomembna. Otroci imamo velikokrat dobre ideje in predloge, saj gledamo na stvari z druge perspektive.«

Toliko manj dela pa je imela strokovna žirija, ki jo sestavljamo reper Nipke, pisatelj Primož Suhodolčan, psihologinja Mateja Štirn, novinarka in urednica Darja Groznik, ki je tudi predsednica ZPMS, in urednica Časorisa dr. Sonja Merljak Zdovc.

Soglasno je potrdila, da je faca novembra Julija Osojnik.

Juliji iskreno čestitamo!

Faca leta 2018 se pridružuje priznanjem za osebnost leta 2018. Vir: Časoris

***

V Časorisu skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) že vse od januarja pridno zbiramo predloge za faco leta.

Sedemindvajsetega decembra bomo na slovesnem dogodku v Lutkovnem gledališču Ljubljana po predstavi Vihar v glavi razglasili face leta in jim podelili posebna priznanja.

Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.