Med lanskimi kandidati za prostovoljca leta so bile tudi vodnice psov in njihovi štirinožni prijatelji. Vir: MSS/Facebook
Med kandidati za prostovoljca leta so včasih tudi vodnice psov in njihovi štirinožni prijatelji. Vir: MSS/Facebook

Faca februarja Urban Lečnik Spaić tudi prostovoljec leta

Facebooktwittergoogle_plus

Božička najbrž vsi poznate. Toda ali veste, da poleg pravega Božička obstaja tudi Božiček za en dan?

Ker Božiček sam ne zmore vsega, se mu zdaj pri nas že pet let pridružijo še Božički za en dan. In ker darila nosijo v prostem času, so prostovoljci.

In letos so bili za svoje delo tudi nagrajeni. Razglasili so jih za Naj prostovoljce, priznanje pa je v njihovem imenu prejel Zavod 364.

Na zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta, ki ga pripravljajo v Mladinskem svetu Slovenije, so priznanja in naziv Naj podelili še drugim.

V Časorisu smo posebej veseli novice, da je naj prostovoljec postal Urban Lečnik Spaić, ki je tudi Časorisova faca februarja.

Naj prostovoljec leta. Foto: Matej Pušnik

Naj prostovoljec leta. Foto: Matej Pušnik

Za naj prostovoljca v starosti do 19 let so ga predlagali njegovi tovariši z Gimnazije Vič. Zapisali so, da izkazuje visoko raven vodstvenih in organizacijskih sposobnosti, ki jih nesebično uporablja za motiviranje vrstnikov in dejavnosti v lokalni skupnosti. Kot prostovoljec pa sodeluje v dijaški skupnosti, pri tabornikih in v gasilskem društvu.

Naj prostovoljka v tej starostni skupini pa je Brina Gaber iz Škofje vasi.

Naj prostovoljci so postali še: Ajet Kevrić iz Velenja, Maja Maraž iz Kopra, Zvonimir Kolenc z Vač in Hasnija Dugonjić z Jesenic.

Podelili so še priznanja za posebne dosežke. Prvega je prejel Jure Grahek iz Ljubljane, ki je med dobrodelno akcijo za otroke begunce priredil Prešernovo Zdravljico in tako spodbujal k medkulturnemu dialogu. Drugega je prejel Boris Krabonja iz Ptuja, ki pomaga revnim.

Naj mladinska voditeljica je postala Petra Sadar iz Ljubljane, naj mladinski projekt pa je postal projekt Oh ta ljubezen Društva študentov psihologije Maribor.

 

Za razmislek

  1. Ali poznaš kakšnega prostovoljca? Kaj počne?
  2. Si tudi ti prostovoljka?
  3. Če si, kako pomagaš in zakaj?
image_print
Facebooktwittergoogle_plus
naj prostovoljecprostovoljec letaprostovoljstvoUrban Lečnik Spaić

Sonja • 5. 6. 2018


Prejšnja objava

Naslednja objava

Dodaj odgovor