fbpx
Časoris
NK Olimpija je z remijem 1:1 proti Domzalam v zadnjem krogu 1. slovenske nogometne lige osvojila naslov drzavnih prvakov. Foto: Anže Malovrh/STA
NK Olimpija je z remijem 1:1 proti Domzalam v zadnjem krogu 1. slovenske nogometne lige in osvojila naslov državnih prvakov. Foto: Anže Malovrh/STA

Evropski nogometni prvak Real Madrid, slovenski Olimpija

Za ljubitelje nogometa je bil minuli konec tedna prava poslastica.

V soboto sta se v finalu lige prvakov pomerili najboljši evropski ekipi sezone: Real Madrid in Liverpool. V nedeljo pa so se za naslov najboljšega potegovali še domači klubi.

V soboto se je sprva zdelo, da sta ekipi Liverpoola in Real Madrida tako izenačeni, da bi lahko zmagala vsaka od njiju. Nato je v prvem polčasu igralec Reala, Sergio Ramos, med tekom prijel roko igralca nasprotne ekipe, Mohameda Salaha, padel nanj in mu pri tem poškodoval ramo.

Sprva je kazalo, da bo moral nogometaš zaradi poškodbe izpustiti svetovno prvenstvo, a so mu zdravniki naposled odredili le dva tedna počitka.

Navijači Liverpoola so vseeno besni. Prepričani so, da je Ramos njihovega igralca poškodoval namerno. Na spletu že podpisujejo peticijo, s katero želijo Evropsko nogometno zvezo pozvati, naj ga kaznuje.

Med tekmo ga namreč sodniki niso kaznovali. Brez Salaha pa je bila ekipa Liverpoola precej šibkejša, še posebej, ker je izjemno slab dan imel tudi njihov vratar. Kar dvakrat je žogo podal tako, da so nasprotniki z lahkoto zadeli gol.

Tekma se je končala z rezultatom 3 : 1 za Real Madrid. Ta je tako že tretje leto zapored osvojila naslov evropskih prvakov. Skupno so ga osvojili trinajstič.

Včeraj so sledile še zadnje tekme 1. slovenske nogometne lige.

Čeprav je Maribor premagal Gorico, to ni bilo dovolj, da bi postali državni prvaki.

Naziv je pripadel Olimpiji, ki je tekmo proti ekipi Domžal končala z rezultatom 1 : 1.

V skupnem seštevku točk je na prvenstvu zbrala enako število točk kot ekipa Maribora.

Državni prvaki pa so nogometaši Olimpije postali zato, ker so bili na tekmah proti Mariboru uspešnejši.

 

Za razmislek

  1. Ali meniš, da bi morali Sergia Ramosa kaznovati?
  2. Koliko nogometašev poznaš po imenu?
  3. Zakaj je nogomet tako priljubljen šport?
Mojca

Mojca

Štruc rada piše o malih in velikih otrocih, o malih in velikih družinah in predvsem o vsem, kar bi otroke lahko zanimalo.

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Vreme

Ljubljana, Slovenija
Mostly sunny
12°C
 

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.