Časoris

Glavni pokrovitelj ZPMS

[Best_Wordpress_Gallery id=”19″ gal_title=”ZPMS”]

Časoris deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije.

To pomeni, da nam pri ZPMS stojijo ob strani in pomagajo s svojim znanjem in viri, saj želijo uveljaviti prakso medijskega opismenjevanja otrok, ki je v Evropski Uniji sicer že razširjena.

»Ko smo opazili Časoris, smo se nad njim nemudoma navdušili,« pravi Darja Groznik, predsednica ZPMS.

»Medijsko opismenjevanje je namreč povsem zapostavljeno in spregledano, vsebine, ki jih ponujata Časoris in tv-oddaja Infodrom, pa so natanko tisto, kar pri nas potrebujemo za rešitev te težave. Priprava novic, prilagojenih otrokom, starim od šest do dvanajst let, zahteva veliko truda, Časoris ob tem ponuja še razlago besed, s katero tudi izobražuje, in objavlja konkretne napotke za učitelje in starše, zaradi katerih so pogovori in razlage zahtevnejših dogodkov ali tem lahko lažji.«

ZPMS je nevladna, prostovoljna, človekoljubna in neprofitna organizacija. Deluje od leta 1953 in še danes je nepogrešljiv sogovornik državi in širši družbi.

Njeno temeljno poslanstvo je dvig kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin, zastopanje in uveljavljanje njihovih interesov in potreb ter zaščita njihovih pravic.

Že več kot šestdeset let pripravljajo številne programe za zdravo rast in razvoj otrok.

Odzivajo se na aktualna družbena vprašanja in prispevajo k oblikovanju pozitivnih vrednot. Njihovo delovanje temelji na razvijanju vrednot prostovoljnega dela in negovanju dobrih medčloveških odnosov.

S svojim delovanjem želijo krepiti glas otrok in mladostnikov ter prispevati k oblikovanju javnega mnenja, ki jim bo naklonjeno.

[Best_Wordpress_Gallery id=”17″ gal_title=”ZPMS”]