fbpx
Časoris
Učiteljica in učenka.

Dan, ko praznujejo prinašalci luči

Danes praznujejo učitelji.

Iskrene čestitke, vam kličemo v uredništvu Časorisa.

Pridružujejo se tudi številni starši.

»Starši znamo prepoznati in izjemno cenimo kakovostno delo učiteljev, zato voščimo vsem učiteljem in jim želim veliko uspehov in zadovoljstva pri opravljanju poslanstva,« pravi predsednik starševskega združenja dr. Anton Meden.

Med učitelji je mnogo takih, ki so že kot otroci vedeli, da želijo prižigati iskrice v očeh otrok in prenašati znanje naslednjim rodovom. Taki vsak dan z veseljem hodijo v šolo in zanje je poučevanje najlepši poklic na svetu.

So pa tudi taki, ki so se v letih poučevanja že utrudili, in celo taki, ki so morda izbrali napačen poklic.

A ker tudi oni stojijo pred tablo, jih ob svetovnem dnevu prosimo, naj ne pozabijo, kako pomembni so v otroškem življenju.

So kot prižigalci ognja in prinašalci luči v antični Grčiji.

»Vsi otroci imajo pravico do odličnih učiteljev,« pravi profesorica pedagoške psihologije dr. Mojca Juriševič. Spraševala je otroke, kakšne učitelje hočejo, in izvedela, da želijo imeti take, ki obvladajo snov, se znajo pohecati, jim ne težijo in se z njimi pogovarjajo.

»Učitelji se morajo zavedati, kakšno moč imajo, a te ne smejo izkoriščati, ampak jo morajo uporabiti za bolj kakovostno poučevanje,« še dodaja strokovnjakinja, ki je nedavno uredila priročnik Dvajset najpomembnejših psiholoških načel za poučevanje in učenje.

 

Slovarček

Antična Grčija je država iz daljnih časov, ki velja za zibelko naše civilizacije in ki je obsegala precej širše geografsko območje od današnje Grčije.

Civilizacija je skupek vrednot in dosežkov družbe.

 

Za razmislek

  1. Zakaj rečemo, da je vloga učiteljev tako pomembna?
  2. Kaj bi najraje zaupal učitelju?
  3. Zakaj se morajo učitelji znati pošaliti?
Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Vreme

Ljubljana, Slovenija
Mostly cloudy
12°C
 

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.