fbpx
Časoris

Časorisove marčevske videonovice

Zunaj se prebuja pomlad, okoli nas pa je v trenutnem obdobju pestro dogajanje.

V Časorisovih videonovicah smo ponovno zajeli nekaj zanimivih in odmevnih dogodkov.

Novinarka in pevka Sabrina Zavšek in režiser Anže Sobočan sta prepletala politično dogajanje v Sloveniji, širjenje novega koronavirusa po svetu, ob koncu pa sta se spomnila še velike popotnice in pisateljice Alme Karlin.

Najnovejša novica, povezana s pojavom novega koronavirusa, je odlok, ki prepoveduje zbiranje na javnih mestih. Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v izjavi za RTV Slovenija posebej poudaril, da lahko družine, ki živijo v skupnem gospodinjstvu, še vedno gredo skupaj na sprehod. Pri tem morajo upoštevati razdaljo in druga pravila obnašanja.

➡️Gibanje, dostop in zadrževanje na javnem kraju se v okviru zgoraj navedenih izjem dovoljuje tudi:

– skupinam oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva in če je mogoče ob tem gibanju zagotoviti varno razdaljo do gibanja podobnih skupin …

Vlada RS

Časorisu smo odprti tudi za tvoje predloge! Kaj te zanima, kaj želiš videti in slišati v prihodnjih Časorisovih videonovicah?

Piši nam in z nami deli svoje kreativne ideje! Veseli te bomo!

Sabrina

Sabrina

je novinarka in pevka. Poučuje petje in izobražuje o pomembni vlogi glasu. Potuje, bere in posluša zgodbe. Rada živi in išče lepoto v ljudeh.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.