fbpx
Časoris
Pasja Procesija

Bobri, Bučko in Tajno društvo PGC

Mrzli zimski popoldnevi so kot nalašč za obisk filmske ali gledališke predstave.

Te dni jih je v Ljubljani, pa tudi v Domžalah in Sežani, veliko, saj so se začeli festival Bobri, festival kulturno-umetnostne vzgoje.

Na letošnjih 9. Bobrih je osrednja tema večkulturnost, pravijo organizatorji. S pomočjo gledaliških, glasbenih in plesnih predstav bodo obiskovalci odpotovali na različne konce sveta in odkrivali ter raziskovali kulture drugih dežel.

Izvedeli bodo, kako bogati njihovo poznavanje in sobivanje z njimi. Spoznali bodo tudi umetnike in migrante, ki prihajajo iz tujih dežel.

Bobri so se začeli s filmom Bučko, ki govori o simpatičnem fantiču in njegovih tovariših iz sirotišnice.

Zaključili se bodo na kulturni praznik, 8. februarja, ko bo na sporedu premierna koncertna uprizoritev izbranih otroških pesmi Svetlane Makarovič z naslovom Pasja procesija.

Vmes se bo zvrstila množica zanimivih predstav, med njimi gledališka predelava knjige Antona Ingoliča Tajno društvo PGC.

Vsi, ki še ne veste, kaj so pingoclavulusi, zato brž na Bobre ali v najbližjo knjižnico.

Tam bodo med festivalom tudi posebni zaboji, v katerih lahko pustite knjigo, ki je ne potrebujete več, in jo zamenjate z drugo.

 

Slovarček

Premiera pomeni prvo predstavo ali predvajanje.

Uprizoritev pomeni tudi predstavo.

 

Za razmislek

  1. So ti všeč filmi in gledališke predstave?
  2. Kaj se lahko iz njih naučiš?
  3. Kaj ob njih občutiš?
Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.